Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

10 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
205 kcal / 1 porcję (170 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    120.65 kcal
    6.03%
  • Białko
    8.16 g
    16.32%
  • Węglowod.
    1.79 g
    0.66%
  • Tłuszcze
    9.38 g
    13.4%
  • Błonnik
    0.67 g
    2.68%
  • GDA
    6.03 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Jaja kurze surowe - 100g (2 sztuki)
  • Pieczarki - 40g (2 sztuki)
  • Cebula - 20g (¼ sztuki)
  • Margaryna miękka, 60% tłuszczu - 10g (2 łyżeczki)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Pieczarki dokładnie umyj i pokrój w plasterki. Podsmaż na patelni, bez dodatku tłuszczu, na minimalnym ogniu (niech puszczą wodę). Jak się skurczą dodaj margarynę i cebulę, zeszklij ją.

KROK 2: Jajka roztrzep z odrobiną soli i pieprzu, wlej na patelnię. Omlet smaż z dwóch stron, aż jajka się zetną.

*Podawaj z pieczywem razowym i świeżymi warzywami.

Smacznego!