Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

30 minut + czas chłodzenia
2 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
301 kcal / 1 porcję (823 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    36.55 kcal
    1.83%
  • Białko
    2.82 g
    5.64%
  • Węglowod.
    4.12 g
    1.53%
  • Tłuszcze
    1.36 g
    1.94%
  • Błonnik
    0.92 g
    3.68%
  • GDA
    1.83 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Boćwina - 280g (pęczek)
  • Woda ciepła - 150g (⅔ szklanki)
  • Ogórek szklarniowy - 100g
  • Koperek siekany - 100g (12 ½ łyżki stołowej)
  • Jajko kurze gotowane - 50g (sztuka)
  • Czosnek duży - 5g (ząbek)
  • Kefir 2% tłuszczu, z wapniem - 960g (4 szklanki)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Boćwinę dokładnie umyj i posiekaj. Buraczki obierz i pokrój w kostkę.

KROK 2: Pokrojone warzywa włóż do garnka i zalej 150 ml wody. Potem duś ok. 10 min. i odstaw do wystygnięcia.

KROK 3: Gdy całość dokładnie przestygnie, dodaj kefir, rozgnieciony czosnek, szczypiorek, koperek i pokrojone w drobną kostkę ogórki. Dokładnie wymieszaj.

KROK 4: Całą potrawę dopraw do smaku solą i pieprzem, ponownie dokładnie wymieszaj. Odstaw na kilka godzin do lodówki.

*Przed podaniem, połóż na górze połówkę jajka ugotowanego na twardo. Posyp następnie resztką posiekanego koperku.

Smacznego!