Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

(7)
27.05.2016
dodaj własny przepis
25 minut
2 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
345 kcal / 1 porcję (230 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    149.71 kcal
    7.49%
  • Białko
    2.31 g
    4.62%
  • Węglowod.
    15.07 g
    5.58%
  • Tłuszcze
    9.33 g
    13.33%
  • Błonnik
    1.11 g
    4.44%
  • GDA
    7.49 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Kasza jaglana sucha - 50g
  • Mleczko kokosowe - 230g (szklanka)
  • Cukier brązowy - 5g (łyżeczka)
  • Sól biała - 0.5g (szczypta)
  • Rabarbar - 110g
  • Herbata owocowa, napar bez cukru - 60g (¼ szklanki)
  • Cukier brązowy - 5g (łyżeczka)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Do rondelka wsyp wcześniej przepłukaną kaszę jaglaną i podpraż ją przez około 3-4 minuty. Następnie zalej dwukrotnie większą ilością wody i gotuj ją 15 minut pod przykryciem

KROK 2: Do ugotowanej i odcedzonej kaszy jaglanej dodaj mleko kokosowe, cukier oraz sól i całość gotuj 5 - 8 minut.

KROK 3: Rabarbar pokrój w kostkę, dodaj napar z hibiskusa oraz cukier. Gotuj całość w małym garnuszku 5 - 6 minut.

*Gorącą jaglankę przełóż do miseczek, podawaj z rabarbarem.

Smacznego!