25 minut
2 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
345 kcal / 1 porcję (230 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność149.71 kcal7.49%
-
Białko2.31 g4.62%
-
Węglowod.15.07 g5.58%
-
Tłuszcze9.33 g13.33%
-
Błonnik1.11 g4.44%
-
GDA7.49 %
Składniki
- Kasza jaglana sucha - 50g
- Mleczko kokosowe - 230g (szklanka)
- Cukier brązowy - 5g (łyżeczka)
- Sól biała - 0.5g (szczypta)
- Rabarbar - 110g
- Herbata owocowa, napar bez cukru - 60g (¼ szklanki)
- Cukier brązowy - 5g (łyżeczka)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Do rondelka wsyp wcześniej przepłukaną kaszę jaglaną i podpraż ją przez około 3-4 minuty. Następnie zalej dwukrotnie większą ilością wody i gotuj ją 15 minut pod przykryciem
KROK 2: Do ugotowanej i odcedzonej kaszy jaglanej dodaj mleko kokosowe, cukier oraz sól i całość gotuj 5 - 8 minut.
KROK 3: Rabarbar pokrój w kostkę, dodaj napar z hibiskusa oraz cukier. Gotuj całość w małym garnuszku 5 - 6 minut.
*Gorącą jaglankę przełóż do miseczek, podawaj z rabarbarem.
Smacznego!
Zobacz także