10 minut
2 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
152 kcal / 1 porcję (380 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność40.08 kcal2%
-
Białko0.65 g1.3%
-
Węglowod.10.29 g3.81%
-
Tłuszcze0.33 g0.47%
-
Błonnik1.82 g7.28%
-
GDA2 %
Składniki
- Jabłko - 300g
- Gruszka - 130g
- Kiwi - 150g (2 sztuki)
- Szpinak świeży - 50g
- Mięta świeża - 10g (2 gałązki)
- Woda mineralna niegazowana - 120g (½ szklanki)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Jabłka, gruszkę i kiwi umyj, obierz ze skórki i pokrój na mniejsze kawałki. Dodaj dokładnie przepłukany szpinak i liście mięty. Rozdrabnij całość blenderem, dolej wody i wymieszaj. Przelej do wysokich szklanek.
Smacznego!
Zobacz także