Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

(2)
13.10.2016
dodaj własny przepis
15 minut
2 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
210 kcal / 1 porcję (53 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    397.24 kcal
    19.86%
  • Białko
    15.73 g
    31.46%
  • Węglowod.
    6.86 g
    2.54%
  • Tłuszcze
    33.23 g
    47.47%
  • Błonnik
    6.69 g
    26.76%
  • GDA
    19.86 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Tahini - 60g (5 łyżek stołowych)
  • Ocet jabłkowy - 6g (2 łyżeczki)
  • Syrop klonowy - 5g (łyżeczka)
  • Woda ciepła - 30g (¼ szklanki)
  • Sól o obniżonej zawartości sodu - 0.5g (szczypta)
  • Pieprz czarny - 4g (4 szczypty)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: W małej miseczce połącz tahini, ocet jabłkowy, syrop, ciepłą wodę, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.

*Gdy sos jest zbyt gęsty dodaj nieco ciepłej wody.

** Sos idelanie smakuje dodany jako dip do sałatek.

Smacznego!