20 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
644 kcal / 1 porcję (825 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność78.08 kcal3.9%
-
Białko2.44 g4.88%
-
Węglowod.10.71 g3.97%
-
Tłuszcze3.36 g4.8%
-
Błonnik1.66 g6.64%
-
GDA3.9 %
Składniki
- Quinoa - komosa ryżowa - 70g (⅓ szklanki)
- Woda ciepła - 360g (1 ½ szklanki)
- Sok jabłkowy - 200g
- Migdały - 45g (45 sztuk)
- Jabłko - 150g
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Komosę ryżową przepłucz pod bieżącą wodą, a następnie zalej 1/2 szklanki wody gotuj przez 10 minut na wolnym ogniu.
KROK 2: W międzyczasie posiekaj migdały, a jabłka pokrój na dowolne kawałki.
KROK 3: Po ok. 10 minutach, kiedy komosa wchłonie wodę, dolej sok jabłkowy, dorzuć migdały, jabłko i cynamon. Wszystko dokładnie wymieszaj i podgrzewaj przez około 3-4 minuty, aż jabłka lekko zmiękną, a quinoa wchłonie sok.
Smacznego!
Zobacz także