20 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
284 kcal / 1 porcję (216 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność131.71 kcal6.59%
-
Białko4.13 g8.26%
-
Węglowod.20.50 g7.59%
-
Tłuszcze4.64 g6.63%
-
Błonnik2.28 g9.12%
-
GDA6.59 %
Składniki
- Kasza jaglana sucha - 40g
- Mleko migdałowe - 115g (½ szklanki)
- Miód pszczeli - 6g (½ łyżeczki)
- Maliny - 40g (⅓ szklanki)
- Dynia, pestki - 5g (½ łyżki stołowej)
- Słonecznik, nasiona - 5g (½ łyżki stołowej)
- Sezam, nasiona - 5g (½ łyżki stołowej)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Podpraż surową kaszę jaglaną w garnuszku do momentu, aż poczujesz orzechowy zapach.
KROK 2: Następnie dodaj mleko i ugotuj według wskazówek producenta zamieszczonych na opakowaniu produktu.
KROK 3: Ugotowaną jaglankę przełóż do miseczki, następnie dodaj miód, maliny i posyp nasionami.
Smacznego!
Zobacz także