Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

20 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
284 kcal / 1 porcję (216 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    131.71 kcal
    6.59%
  • Białko
    4.13 g
    8.26%
  • Węglowod.
    20.50 g
    7.59%
  • Tłuszcze
    4.64 g
    6.63%
  • Błonnik
    2.28 g
    9.12%
  • GDA
    6.59 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Kasza jaglana sucha - 40g
  • Mleko migdałowe - 115g (½ szklanki)
  • Miód pszczeli - 6g (½ łyżeczki)
  • Maliny - 40g (⅓ szklanki)
  • Dynia, pestki - 5g (½ łyżki stołowej)
  • Słonecznik, nasiona - 5g (½ łyżki stołowej)
  • Sezam, nasiona - 5g (½ łyżki stołowej)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Podpraż surową kaszę jaglaną w garnuszku do momentu, aż poczujesz orzechowy zapach.

KROK 2: Następnie dodaj mleko i ugotuj według wskazówek producenta zamieszczonych na opakowaniu produktu.

KROK 3: Ugotowaną jaglankę przełóż do miseczki, następnie dodaj miód, maliny i posyp nasionami.

Smacznego!