Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

(7)
30.11.2016
dodaj własny przepis
10 minut
2 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
201 kcal / 1 porcję (240 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    83.71 kcal
    4.19%
  • Białko
    1.55 g
    3.1%
  • Węglowod.
    16.98 g
    6.29%
  • Tłuszcze
    2.09 g
    2.99%
  • Błonnik
    2.48 g
    9.92%
  • GDA
    4.19 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Banan - 240g
  • Mleko kokosowe - 120g (½ szklanki)
  • Kakao 16%, proszek - 20g (2 łyżki stołowe)
  • Maliny, mrożone - 100g

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Banany ugotuj na durszlaku postawionym nad gotujacą się wodą przez 5 minut.

KROK 2: W rondelku podgrzej mleko kokosowe, lecz postaraj się go nie zagotować.

KROK 3: Jeszcze ciepłe banany zmiksuj z podgrzanym mlekiem kokosowym i kakao. Pod koniec miksowania dodaj maliny i dokładnie wymieszaj rozgniatając je łyżką.

KROK 4: Całą masę przełóż do salaterek. Przozdób malinami.

Smacznego!

Zobacz także
Śledzie pod piernikowo-orzechową pierzynką
(14)
Śledzie pod piernikowo-orzechową pierzynką
40 minut + czas marynowania
4 osoby
więcej
Wege pasta z awokado
(5)
Wege pasta z awokado
10 minut
2 osoby
więcej