35 min.
2 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
177 kcal / 1 porcję (308 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność57.72 kcal2.89%
-
Białko1.64 g3.28%
-
Węglowod.9.47 g3.51%
-
Tłuszcze2.47 g3.53%
-
Błonnik2.45 g9.8%
-
GDA2.89 %
Składniki
- Marchew - 100g
- Ziemniaki - 75g (sztuka)
- Seler korzeniowy - 40g
- Pietruszka, korzeń - 40g
- Por - 65g (¼ sztuki)
- Ogórek kwaszony - 120g (2 sztuki)
- Jabłko - 100g
- Groszek zielony, konserwowy, bez zalewy - 30g (2 łyżki stołowe)
- Musztarda - 20g (łyżka stołowa)
- Majonez "light" - 25g (łyżka stołowa)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Marchew, ziemniaki, selera i pietruszkę umyj, obierz i ugotuj do miękkości. Zajmie to około 15 minut.
KROK 2: Ugotowane warzywa ostudź i pokrój w drobną kostkę.
KROK 3: Pora dokładnie umyj i pokrój w drobne paseczki. Jabłko opłucz, obierz i pokrój w kostkę. Ogórka pokrój w kostkę.
KROK 4: Połącz wszystkie warzywa, dodaj groszek bez zalewy, majonez i musztardę. Całość dokładnie wymieszaj.
*Serwuj jako przekąskę lub dodatek do kanapek.
Smacznego!
Zobacz także