Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

35 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
252 kcal / 1 porcję (366 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    68.75 kcal
    3.44%
  • Białko
    3.67 g
    7.34%
  • Węglowod.
    8.21 g
    3.04%
  • Tłuszcze
    2.42 g
    3.46%
  • Błonnik
    1.02 g
    4.08%
  • GDA
    3.44 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Wywar warzywno-drobiowy - 200g (szklanka)
  • Marchew - 45g
  • Ziemniaki - 75g (sztuka)
  • Kasza jęczmienna perłowa sucha - 17g
  • Cebula - 20g (¼ sztuki)
  • Olej rzepakowy uniwersalny - 5g (½ łyżki stołowej)
  • Koperek siekany - 4g (½ łyżki stołowej)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Warzywa dokładnie umyj i obierz.

KROK 2: Cebulę podsmaż na oleju, aż się zeszkli. Marchew pokrój w talarki, ziemniaki w kostkę.

KROK 3: Do wywaru dodaj surową kaszę. Gotuj 15 minut od przykryciem.

KROK 4: Dorzuć marchew, ziemniaki i cebulę. Gotuj aż warzywa zmiękną. Dopraw solą i pieprzem.

KROK 5: Przelej na talerz i posyp posiekaną natką pietruszki lub koperkiem.

Smacznego!