Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

5 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
63 kcal / 1 porcję (81 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    77.23 kcal
    3.86%
  • Białko
    1.04 g
    2.08%
  • Węglowod.
    4.84 g
    1.79%
  • Tłuszcze
    6.40 g
    9.14%
  • Błonnik
    1.09 g
    4.36%
  • GDA
    3.86 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Rukola - 10g (½ garści)
  • Pomidor koktajlowy - 60g (3 sztuki)
  • Ocet balsamiczny - 6g (łyżka stołowa)
  • Oliwa z oliwek - 5g (½ łyżki stołowej)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Rukolę opłucz i osusz, ułóż w miseczce.

KROK 2: Pomidorki opłucz i pokrój na ćwiartki, dodaj do rukoli.

KROK 3: Całość skrop oliwą z oliwek, a następnie octem balsamicznym.

*Sałatka idealnie nadaje się jako warzywny dodatek do kanapek, przekąsek i dań makaronowych.

Smacznego!