10 minut
2 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
177 kcal / 1 porcję (185 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność95.49 kcal4.77%
-
Białko3.50 g7%
-
Węglowod.12.06 g4.47%
-
Tłuszcze4.30 g6.14%
-
Błonnik1.56 g6.24%
-
GDA4.77 %
Składniki
- Mleko spożywcze, 2% tłuszczu - 200g (¾ szklanki)
- Płatki owsiane górskie - 30g (3 łyżki stołowe)
- Truskawki - 75g (½ szklanki)
- Borówki amerykańskie - 50g (⅓ szklanki)
- Orzechy laskowe - 15g (łyżka stołowa)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Mleko wlej do rondelka i podgrzej. Dodaj płatki owsiane i gotuj dalej na małym ogniu aż potrawa zgęstnieje. Przełóż do miski.
KROK 2: Owoce umyj, oczyść, truskawki pokrój w półplasterki. Dodaj do owsianki, dodaj też borówki, całość posyp orzechami.
Smacznego!
Zobacz także