Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

(34)
05.03.2016
dodaj własny przepis
30 minut
4 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
255 kcal / 1 porcję (296 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    86.42 kcal
    4.32%
  • Białko
    6.42 g
    12.84%
  • Węglowod.
    11.32 g
    4.19%
  • Tłuszcze
    2.35 g
    3.36%
  • Błonnik
    2.36 g
    9.44%
  • GDA
    4.32 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Mięso z piersi kurczaka, bez skóry - 200g
  • Cebula - 120g (1 ½ sztuki)
  • Marchew - 60g
  • Cukinia - 150g
  • Pieczarki - 100g (5 sztuk)
  • Pomidor - 200g
  • Fasola czerwona, konserwowa - 200g (10 łyżek stołowych)
  • Kasza jęczmienna perłowa sucha - 100g
  • Ziele angielskie - 5g (2 ½ sztuki)
  • Bazylia suszona - 4g (łyżeczka)
  • Sól o obniżonej zawartości sodu - 0.5g (szczypta)
  • Pieprz czarny - 3g (3 szczypty)
  • Papryczka chili - 20g (sztuka)
  • Oliwa z oliwek - 20g (2 łyżki stołowe)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Pierś z kurczaka ugotuj w osolonej wodzie z zielem angielskim i liściem laurowym, a gdy będzie miękka - wyjmij i pokrój ją w kostkę.

KROK 2: Do lekko gotującego się wywaru dodaj pokrojoną w słupki marchew, a w międzyczasie pokrój cebulę w kostkę, pieczarki i cukinię w półplasterki i przesmaż na rozgrzanej oliwie około 3-4 minuty.

KROK 3: Pod koniec smażenia dodaj pokrojone w kostkę pomidory, po czym wszystko razem wrzuć do wywaru i gotuj przez około 10 minut. Dodaj kaszę. Pod sam koniec dorzuć przepłukaną fasolę z puszki oraz bazylię.

KROK 4: Gotującą się zupę przypraw do smaku. Zupa ma być rozgrzewająca i nieco pikantna.

Smacznego!