Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

35 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
275 kcal / 1 porcję (191 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    143.87 kcal
    7.19%
  • Białko
    2.72 g
    5.44%
  • Węglowod.
    19.18 g
    7.1%
  • Tłuszcze
    6.82 g
    9.74%
  • Błonnik
    1.85 g
    7.4%
  • GDA
    7.19 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Płatki jaglane - 20g (2 łyżki stołowe)
  • Orzechy włoskie tarte - 10g (łyżka stołowa)
  • Miód pszczeli - 6g (½ łyżeczki)
  • Masło ekstra - 5g (łyżeczka)
  • Śliwki - 130g
  • Jogurt typu greckiego - 20g (łyżka stołowa)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Płatki jaglane wymieszaj z miodem, masłem oraz tartymi orzechami.

KROK 2: Śliwki umyj pod bieżącą wodą, osusz, wyjmij pestki i pokrój. Tak przygotowanymi owocami wyłóż naczynie żaroodporne i rozsyp na nich kruszonkę.

KROK 3: Piecz w 180 stopniach przez ok. 20-25 minut do zarumienienia.

KROK 4: Gotowe crumble ostudź i udekoruj kleksem jogurtu greckiego.

Smacznego!