Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

25 minut
4 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
331 kcal / 1 porcję (123 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    269.18 kcal
    13.46%
  • Białko
    10.60 g
    21.2%
  • Węglowod.
    45.43 g
    16.83%
  • Tłuszcze
    5.30 g
    7.57%
  • Błonnik
    4.07 g
    16.28%
  • GDA
    13.46 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Quinoa - komosa ryżowa - 270g (1 ½ szklanki)
  • Sałata masłowa - 50g (10 liści)
  • Papier ryżowy - 90g
  • Sos sojowy bezglutenowy - 50g (5 łyżek stołowych)
  • Czosnek duży - 10g (2 ząbki)
  • imbir suszony - 10g
  • Olej sezamowy - 12g (2 łyżki stołowe)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Komosę ryżową ugotuj według przepisu na opakowaniu. Lekko przestudź.

KROK 2: Sałatę umyj, osusz i poszarp na kawałki.

KROK 3: Talerz wypełnij wodą i połóż w nim kawałek papieru ryżowego, mocz przez ok. 20-30 sekund do zmięknięcia. Następnie przełóż papier na deskę, wypełniaj komosą i sałatą. Zawijaj i powtarzaj tę czynność do momentu, aż wykorzystasz cały papier.

KROK 4: Do miseczki przelej sos sojowy i olej sezamowy, dodaj wyciśnięty ząbek czosnku, szczyptę imbiru i wymieszaj. Zawinięte springrolls zanurzaj w sosie.

Smacznego!